Gazdaság Részvény Uncategorized

Jó idő előre az USA energiatároló piacán: Készletek a fókuszban

A tiszta energia gyors elfogadásával az Egyesült Államokban az energiatároló piac kilátásai lenyűgözőnek tűnnek. Nevezetesen, mivel az energiatárolás költségei folyamatosan csökkentek, növekedett a megújuló energiatermelők és az energiatároló, különösen az akkumulátorok párosítása.

Az Egyesült Államok Energiainformációs Igazgatósága (EIA) által kiadott legutóbbi időpontban az akkumulátorokkal együtt elhelyezkedő napenergia és szélenergia-termelő létesítmények száma a 2016-ban 19 párosított helyről 2019-ben 53 párosított helyre nőtt.

Az energiatárolás és párosítás előnyei

A tároló technológiák megerősítik és stabilizálják az Egyesült Államok hálózatát azáltal, hogy tartalék energiát szolgáltatnak, kiegyenlítik a terheket és számos más energiagazdálkodási szolgáltatást kínálnak. Az energiatárolás és a megújuló technológiák kombinációjának egyik legfontosabb előnye az energia tárolásának képessége annak előállítása után, és szükség szerint történő elosztása, nem pedig a termelés után. Ez csökkenti annak szükségességét, hogy csökkentsük a megújuló energiatermelést, és lehetővé tegyük az energia felhasználását magas villamosenergia-igényű időszakokban.

Noha a megújuló forrásokkal együtt elhelyezkedő akkumulátorok esetében a leggyakoribb alkalmazás a többlet energia tárolása, ezeket az akkumulátorokat frekvenciaszabályozáshoz is használják, ami elősegíti a hálózat elektromos frekvenciájának másodpercről másodpercre történő fenntartását. Az akkumulátorok átviteli és elosztási támogatást is nyújthatnak, segítve az energiaáramlás kiegyenlítését.

Magyarán:

A környezeti hatásvizsgálat 2031 végére tervezi az átlagos megújuló kapacitást a javasolt amerikai létesítményekben, több mint kétszeresére, 34 megawatt (MW) -ról 75 MW-ra. Az átlagos akkumulátor-kapacitás 5 MW-ról 36 MW-ra növekszik.

Nevezetesen várhatóan folytatódni fog a megújuló energia és a tárolás párosításának tendenciája. Az EIA-nak bejelentett tervezett telepítések szerint további 56 létesítmény, amely párosítja a megújuló energiát és az akkumulátorok tárolását, 2023 végéig elérhető lesz.

Nyilvánvaló, hogy az energiatárolásban részt vevő készletek szilárd növekedési kilátásokkal büszkélkedhetnek, ezért a befektetőknek nyomon kell tartaniuk őket. Az alábbiakban említünk néhány ilyen céget.

NextEra Energy NEE: Ez a közüzemi szolgáltató nagyobb energiatároló kapacitással rendelkezik, mint az Egyesült Államok bármely más vállalata, több mint 140 MW akkumulátor energiatároló rendszerrel működik. Ez továbbra is iparágvezető tárolási innovációkkal, mint például a Babcock Ranch Napenergia Központ – az ország legnagyobb kombinált napelem-tároló létesítménye. A cég jelenleg is működő legnagyobb akkumulátor-energiatárolója a 30 MW-os Blue Summit akkumulátor-energiatároló rendszer Texasban.

Enphase Energy ENPH: Ez a napelemes mikroinverter gyártója következő generációs akkumulátora – az Enphase Encharge 3 vagy az Encharge 10 tárolórendszerek – használható és méretezhető kapacitása 3,4 kWh, illetve 10,1 kWh. 2020 márciusában a vállalat bejelentette, hogy már több mint 36 MWh energiatárolót szállított, mióta az Enphase energiatároló termékeket 2016 végén mutatta be. Több mint 18 000 Enphase energiatároló rendszert bocsátottak üzembe világszerte, amelyek 31% -a nem -Enphase napelemes rendszerek, amelyek az Enphase AC-kapcsolt architektúrájának rugalmasságát tükrözik.

General Electric GE: Ez a konglomerátum megújulóenergia-divíziója testreszabott tárolótermékeket kínál, amelyek fejlett ólom-sav akkumulátorokat, valamint energiamenedzsment rendszereket (EMS) tartalmaznak, hogy az akkumulátorkezelő rendszert (BMS) integrálják egy teljesen funkcionális digitális tárolóba. A vállalat világszerte jelenleg több mint 207 MWh energiatároló üzemben vagy építőiparban van.

Fluence – az AES Corp., az AES és a Siemens AG SIEGY közös vállalkozása, a globális vezető szerepet játszik a közüzemi energiatároló technológiák és szolgáltatások piacán. Energiatároló technológiai rendszerei közé tartozik az Advancion, a Siestorage és a SunFlex, amelyeket a legigényesebb ipari alkalmazásokhoz terveztek.

5 Készlet duplára állítva

Mindegyiket egy Zacks szakértő kézzel választotta ki, mint az egyik legkedveltebb készlet, amely 2020-ban legalább 100% -ot szerezhet. Mindegyik különféle ágazatból származik, egyedi tulajdonságokkal és katalizátorokkal rendelkezik, amelyek kivételes növekedést ösztönözhetnek.

A jelentésben szereplő készletek nagy része a Wall Street radarai alatt repül, ami nagyszerű lehetőséget kínál a földszinti bejutásra.

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük