Olaj kereskedés Részvény

Így alakult az olaj árfolyama – avagy a folyékony arany!

A világgazdaság kilenc-tizedét a koronavírus elnyomta. A nyersolaj a történelem legrosszabb negyedévét érte el, mivel a pandémiából eredő keresletpusztulás és az OPEC virtuális összeomlása tökéletes vihart okozott az olaj számára. De Oroszország nyitva tartja az ajtót az amerikai fúrókkal kötött paktum számára. Mivel a márciusi kereskedés véget ért, a West Texas Intermediate, az amerikai nyersolaj referenciaértéke a hónapban 54% -kal, az első negyedévben pedig 66% -kal csökkent. A Brent, a globális referenciaérték márciusban 48% -ot, a negyedévben pedig 61% -ot tett ki. Mind a hónap, mind a negyedév során ezek voltak a legnagyobb veszteségek a WTI és a Brent számára. Kedden azonban az USA nyersárai emelkedtek abban a reményben, hogy a Kreml és Washington az OPEC virtuális összeomlása helyett megállapodást tud kötni azután, miután Vladimir Putyin és Donald Trump elnökök telefonbeszélgetést folytattak, hogy megpróbáljanak új termelési paktumot kötni.

A New York-i kereskedelemben szereplő WTI 39 centtel, vagyis 1,9% -kal emelkedett hordónként 20,48 USD-ra. Hétfőn elérte a 18 éves mélypontot, 19,27 dollárt. A londoni kereskedelem alatt álló Brent azonban anemikus maradt, 7 centtel, vagyis 0,3% -kal 26,37 dollárra csúszott. Az elemzők azonban szkeptikusak azzal a kilátással kapcsolatban, hogy Putyin elfogadja az új termelési paktumot, miközben a szaudarábiaiaknak továbbra is eltökélt szándéka, hogy április végére napi 30% -ról 12,3 millió hordóra növeljék termelésüket, hogy minél nagyobb piaci részesedést vonjanak le az orosz és az amerikai versenytársaktól.

„A jelentések szerint Trump és Putyin a felhívásban megállapodtak a globális energiapiacok stabilitásának fontosságáról. Jól hangzik, de mit jelent ez? mondta Phil Flynn a chicagói Price Futures Groupnál. Goldman Sachs (NYSE: GS) becslése szerint ezen a héten a kőolaj iránti kereslet napi 26 millió hordóval csökken, vagyis 25% -kal csökken a norma alá, mivel a világgazdaság 92% -a továbbra is zárva tart. Az amerikai gazdaság sötétebb kilátásaiban a Wall Street-i előrejelző második negyedéves reál-GDP-előrejelzését évente 34% -ra eseti vissza, szemben a korábbi negatív 24% -kal.

NEW YORK (Reuters) – Az olajárak több mint 30% -kal emelkedtek – a nap folyamán a legtöbbet tudják elérni – Donald Trump az Egyesült Államok elnöke azt várja el, hogy Putyin, orosz elnök és a Szaúdi Koronaherceg bejelenti az olajtermelés 10 millióról 15-re történő csökkentését.

A Brent 8,04 dollárral, vagyis 33% -kal 32,78 dollárra emelkedett, míg az Egyesült Államok West Texas Intermediate (WTI) nyersolaja 6,62 dollárral, vagyis 33% -kal 26,93 dollárra emelkedett.

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük