Avagy a koronavírus hatása világgazdaságunkra

A koronavírus esetleges hatásai miatt kitört a káosz Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten, ami miatt a részvénytőzsde hétfői nyitásakor a részvények zuhanását figyelhettük meg.

Ez annak is betudható, hogy a hétvége folyamán több vírusfertőzés is felütötte a fejét szerte Európában és Ázsia más területein is, ezzel megerősítve a tudatot, hogy ez akár világjárvány is lehet.

Ez a vírus már több, mint 80.000 embert megfertőzött és ebből világszerte eddigi adatok alapján 2.700 halottat számolhatunk.

Az olasz kormány nagy erőket bevetve harcol a vírus kordában tartásával, persze mindezt in effektív módon, szenvedéssel teszi.

Így Európa 4. Legnagyobb gazdasága a jelentős anyagi károk szintjére sodródhat.

Görögországban és Brazíliában is bejelentették már az első észlelt megbetegedéseket fokozva ezzel a veszélyt a további nagyütemű terjedésére.

Milyen iparterületeket befolyásol a vírus?

Az elektronikai ipart, illetve minden nagyüzemi termelést folytató céget, mert a karanténok miatt le kell állítani a termelést és a felhalmozott árucikkek előbb vagy utóbb elfogyhatnak. Nyilván ez függ attól, hogy a vírus meddig fog fertőzni, milyen sebességgel készült el az ellenanyag.

A legjobban a szolgáltató és a szórakoztatóipar sínyli meg, mivel az emberek kevésbé fognak bulizni menni, utazni, étterembe járni, moziba, színházba stb. Stb.

De! ki az, aki a legjobban jár?

               A Moderna részvény, akik bejelentették az első klinikai tesztelésre is engedélyezett ellenanyagot az ők részvényeik 20%-ot emelkedtek, pár nap alatt!

Mi történik eközben Magyarországon és a minket körülvevő országokban?

Németország:

Fogynak a tartós élelmiszerek a boltokból, felkészülnek az emberek az esetleges karanténra

Elfogynak a speciális szájmaszkok, a 3000Ft-os maszk ára felment 66€-ra!

Magyarországon is látható ez a folyamat, az emberek elkezdtek bevásárolni, raktározni.

               A piacon egy vákuum fog kialakulni.

A fogyó szájmaszkokra találta ki a Huawei az OkosSzájmaszk ötletét!

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük