Koronavírus Részvény

Európa esik a második vírushullám félelmeivel

Az európai részvénypiacok mínuszban zártak szerdán, miután a Wall Streeten egyik napról a másikra veszteségeket szenvedtek, amiben aggodalmak merültek fel, hogy a gazdaságok újbóli megnyitása a Covid-19 kitörésének második hullámát eredményezheti.

3:55-kor ET (0755 GMT) órakor a németországi DAX 1,8% -kal alacsonyabb, a CAC 40 1,9% -kal, az Egyesült Királyság FTSE indexe pedig 1,1% -kal csökkent.

Rotterdam europoort

Egy éjszakán át a Wall Street fő mutatói 2% körül estek, miután Anthony Fauci, az amerikai fertőző betegségekért felelős vezető szakértője figyelmeztette a törvényhozókat, hogy a lezárások idő előtti megszüntetése a halálos koronavírus további kitöréseihez vezethet.

Az Egyesült Királyság közlekedési minisztere, Grant Shapps, szerdán elismerte a gazdaság újbóli megnyitásával járó nehézségeket, mondván, hogy erre nincs tökéletes mód, de a legfrissebb növekedési adatok minden bizonnyal az Egyesült Királyság kormányára fogják a figyelmet összpontosítani: Nagy-Britannia gazdasága februárban márciusban rekord 5,8% -kal esett vissza, a legnagyobb negyedéves esés 2008 vége óta. A második negyedév biztosan jóval rosszabb lesz.

A vállalati hírekben az AP Moeller – Maersk (CSE: MAERSKb) árfolyama 4,5% -kal esett vissza, miután a világ legnagyobb konténercsaládja szerint a Covid-19 csapadékának mennyisége 25% -kal fog csökkenni ebben a negyedévben. A bankszektorban a németországi Commerzbank (DE: CBKG) és a holland székhelyű ABN Amro visszaesett, miután a rossz hiteltartalékok jelentős növekedéséről számoltak be, míg a Deutsche Bank (DE: DBKGn) úgy döntött, hogy már nem tudja tartani a tervezett munkahelyek csökkentését. A Deutsche Bank állománya 4% -kal, az ABN állománya pedig 6,1% -kal csökkent.

Az Aston Martin luxusautó gyártó (LON: AML) több mint 7% -kal esett vissza, miután az első negyedévben egy izgalmas adózás előtti veszteséget könyvelhetett el, mivel az értékesítés csaknem egyharmadával esett vissza.

Pozitívabb tény, hogy a Sage Group (LON: SGE) 0,6% -kal növekedett, miután a kis- és középvállalkozások számára szoftvert szállító vállalat 5,7% -os növekedést jelentett az organikus bevétel növekedésében és 3% -kal az organikus működési eredmény növekedésében.

Az olaj határidős ügynökségek eladtak szerdán, miután a részvénypiacok alacsonyabbak voltak a koronavírus második hulláma már enyhe keresletének esetleges sújtása miatt.

A negatív hangot még az amerikai Kőolaj Intézet kedden későn is kijelentette, hogy készleteinek mérése 7,6 millió hordó felhalmozódását mutatta, jóval meghaladva az 5 millió hordó emelkedésének várakozásait.

A hivatalos amerikai heti olajkészlet-adatok később szerdán érkeznek, a nyersolaj-készletek várhatóan folytatják csökkenő tendenciájukat, bár kissé.

ET 3: 55-kor az amerikai nyers nyersanyag határidős árfolyam 1,8% -kal alacsonyabb, 25,32 dollár hordónál. A Brent nemzetközi referenciaértéke 2,7% -kal 29,18 dollárra esett.

Másutt az arany határidős ügyletei 0,1% -kal estek, 1 704,90 dollárra / unzra, míg az EUR / USD 1,0839 árfolyamon csökkent, 0,1% -kal.

Leave a comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük